18.5.2013 Ptice - Praha západ, L 60 km

14.07.2013 21:26

Další výprava za vytrvalostním dostihem směřovala do Ptic - Praha západ, kde se tyto závody pořádali poprvé :-) a neobvykle jen v jednom dni :-)

My ale vyrazily už v pátek odpoledne, aby se Princezna na sobotní závod dobře vyspala a nabrala síly :-)  . Jezdec Zuzana Beranová a její skvělí tým Míla Rataj, Pavlínka Ratajová, Simonka Ratajová, Pepa Švec a fotograf a pomocník Dominika Lukáčová . Cesta byla poklidná, až na menší bloudění okolo Prahy :-) jsme na místo nakonec dorazili :-)

Druhý den ( sobota 18.5.2013 ) byl velmi hektický, ráno probíhaly prezentace, vstupní veteriny, technická porada  . . . . , stáje byli umístěny od ,, centra ,, 500m takže jsme se dosti nachodily. V noci se přehnala silná bouře a do ranních hodin vydržel i silný déšť, takže hned na začátek jsme  všichni pěkně zmokli a promrzli a ani nedoufaly že se počasí vylepší :-(

Start byl naplánovaný na 12hod. a spolu s námi se na start postavilo 9 velmi dobrých koní. Trasa byla bahnitá a kamenitá a hodně se střídalo strmé klesání a stoupání . Počasí se uklidnilo a dokonce se objevilo i sluníčko :-)

 První etapa byla poklidnější a na čelo se prorvala Princezna, takto jsme dojeli i do cíle prvního kola, po ochlazení jsme  šli do veterin za 6,25 s tepy 60t/min. Opravdu skvěle sehraný tým během odpočinku doplnil vodu, omyl sedlo . . . a připravil vše na další etapu. Počasí se drželo a pro nás se udělalo až moc vedro :-( Do další etapy jsme  startovaly jako první, ostatní jezdci s odstupem po dvou minutách za námi. Druhé kolo jsme malinko přidali se snahou udržet se na prvním místě, k nám se přidala Alena Bumbová s Terezou 10  a tak jsme si jízdu spříjemnily povídáním, to se změnilo :-) když v plném cvalu mě zasáhla silná větev do brady a spod.rtu :-) jen tak tak jsem se udržela v sedle, rychle jsem utírala krev a počítala zuby :-) takže na chladicím bodě jsme nejenom chladily Princeznu ale i mou pusu :-) .Druhá etapa stále první místo, vstup do veterin na 4,21 56 t/min. Poslední kolo bylo velmi náročné, trať byla velmi rozbitá a bahno více hluboké, svaly unavené :-)  a pusa velmi bolela. Kde se dalo cválali jsme abychom si udrželi dobrý náskok , před 15km nás opět dojela Alena Bumbová a takto jsme dojeli i do cíle. Bohužel chyběla vhodná cílová rovinka k menšímu  dostihu o první místo, tak jsme obě v lehkém cvalu dojeli do cíle v pořadí 1.místo Princezna, 2.místo Tereza 10. Do poslední veteriny jsme už tolik nechvátali a nechali koně malinko odpočinout, s časem 10,17 a tepy 52t/min. jsme úspěšně dokončily celý závod. Spustilo se velké veselí, jásot a radost z odjetého závodu, velké děkování Princezně a celému týmu !!!  Závod dokončilo 8 z 10 jezdců.

Po vyhlášení  a naložení Princezny jsme vyjeli poklidně domů. cesta byla klidná. Doma nás nedočkavě čekal zbytek našeho týmu :-)