FARMA HEROUTICE - ZZVJ

09.01.2014 11:07

Celou sezonu jsme se připravovali s naší svěřenkyní Simonkou Ratajovou na složení zkoušek základního výcviku jezdce. Podzimní termín pro jihočeskou oblast byl vybrán na říjen v Holkově, ale pro nedostatek zájemců byl následně termín zrušen. :-( Nezbývalo než se přihlásit do Heroutic  na 5.12.2013.

Směr Heroutice jsme odjížděli 4.12.2013 ráno z prosluněné Kubovky, do Heroutic jsme dorazili v poledne, kde byla hustá mlha a děsná zima. Kukíno dostal moc pěkný boxík, kde byl pro zatím sám. Na zzvj zkoušky se přihlásilo 14 uchazečů, kteří převážně přijížděli v den zkoušek. Simonka si vylosovala číslo 4, tudíž šla na drezurní zkoušku poslední v první čtveřici uchazečů. Nervozita byla opravdu veliká a na výkonu obou se to podepsalo, úlohu ale odjeli správně bez zaváhání. Po dojetí následovalo předvedení koně na ruce, to Simonka zvládla na výbornou :-) . Po této zkoušce si šla napsat test a pak hurá na oběd :-) Po obědě nás čekala poslední zkouška a to parkur 80cm, ten překonali s jednou chybkou. Podotýkám, že Kukíno má v kohoutku 132cm. Upřímně po zdolání poslední překážky se mi děsně ulevilo že je to za námi, dokonce i Simonce se vrátila veselá barva :-)  od rána byla bledá jak stěna :-)

Vše jsme si  v klidu poklidili a připravili na cestu. Pak ještě zašli do klubovky na čaj a čekali na vyhlášení :-)  Všichni uchazeči zkoušku zvládli a všem bylo předáno osvědčení o vykonání zkoušky :-)

Simonce velká gratulace a pochvala za odvahu!